eXploring Macedonia Blog

Мариово пред Божикен тимелапс

●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●                                                                                                            . †(¯`˙·٠•●♥ Честит Бадник и бадникова вечер!♥●•٠·˙’¯)† ●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

Јакупица-Солунска Глава

Прекрасни фотографии од планинскиот масив Јакупица со врвот Солунка Глава 2540м. Несекојдневни фотографии од четири годишни времиња во период од четири години. Македонија е убава!!! Уживајте keep eXploring… by Stefan (Bitolcanec) Petrovski    

Мариво – Запрено време

Мариово е македонска област карактеристична по својата историја, етнологија, традиции и култура. Областа Мариово се наоѓа во крајниот јужен дел на Република Македонија. Потекло на името Мариово . За потеклото на името постои една...

Кампување Треска

Кампувањето со беше вистинско уживање покрај реката Треска. Два дена не правеме ништо туку само ја гледавме реката како тече. Единствина акција беше сечењето на 15 кг лубеница… само тогаш се осети раздвиженост. Видео...

Стоби

Стоби Стоби (грч. Στoβόι) е антички град кој со својот урбан дел се наоѓа на три тераси, што се спуштаат кон Црна Река, опкружени со ѕидови, а на устието меѓу Црна Река и Вардар....