Category: 2013

Кампување Треска

Кампувањето со беше вистинско уживање покрај реката Треска. Два дена не правеме ништо туку само ја гледавме реката како тече. Единствина акција беше сечењето на 15 кг лубеница… само тогаш се осети раздвиженост. Видео...

Стоби

Стоби Стоби (грч. Στoβόι) е антички град кој со својот урбан дел се наоѓа на три тераси, што се спуштаат кон Црна Река, опкружени со ѕидови, а на устието меѓу Црна Река и Вардар....

Шарски Води

Стартот на патеката е од Попова Шапка а завршува во Вруток – Изворот на Реката Вардар. Од Попова Шапка се искачува на Вакуф, потоа пред Говедарски камен се врти лево на кај село Јеловјане,...

Рели „КАЛИН КАМЕН 2013“

Манифестацијата има ревијален карактер и  се одржува под мототo „Да ги запознаеме убавините на Осоговските планини“. Должината на патеката е 64 километри, 80 отсто од патеката е неасфалтиран пат, висинската разлика е 1.500 метри со...

Дуф Водопад

    Дуфските водопади во близина на с. Ростуше до кои од самиот центар на селото се стигнува за 30тина минути. Патеката до водопадите е обележана, уредена, обезбедена со дрвена ограда и истата во...

Трника 4х4

Offroad 4х4 возење од с. Виниче до Трника на Скопска Црна Гора… Прекрасен поглед од едно место кон Скопје и Куманово…