Category: 2007

Трескавец

Манастирот Трескавец се наоѓа на надморска височина од 1280 метри, на 10 километри од Прилеп, меѓу карпите под Златоврв (1422 м.). Во рамките на манастирот се наоѓа и црквата „Успение на Пресвета Богородица“. Манастирот...