Category: Документарци

Голем град – Преспанско езеро

Документарен филм  Голем град – Преспанско езеро   Голем Град е прогласен за строг природен резерват заради специфичните геоморфолошки карактеристики, карактеристичната флора и фауна и поради своето историско минато. Островот е долг 750 m,...

Св Никола с. Манастир Мариово

Св Никола село Манастир Мариово Кога љубовта ќе го опфати срцето на човекот,  тој целиот се предава на стремежот да му угоди на Бога. Целиот свој разум и целото свое битие го насочува кон...