Category: Видео

Облаците од рајот

Облаците од рајот… Се прашувам дали има облаци во рајот?… Незнам со сигурност ќе мора да чекам и ако Бог даде ќе видам… Но едно сум сигурен има облаци во предворјето на рајот, а...

Мариово пред Божикен тимелапс

●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●                                                                                                            . †(¯`˙·٠•●♥ Честит Бадник и бадникова вечер!♥●•٠·˙’¯)† ●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬●

Кампување Треска

Кампувањето со беше вистинско уживање покрај реката Треска. Два дена не правеме ништо туку само ја гледавме реката како тече. Единствина акција беше сечењето на 15 кг лубеница… само тогаш се осети раздвиженост. Видео...

Дуф Водопад

    Дуфските водопади во близина на с. Ростуше до кои од самиот центар на селото се стигнува за 30тина минути. Патеката до водопадите е обележана, уредена, обезбедена со дрвена ограда и истата во...

Богородица Пречиста -Кичево

Кичевскиот Манастир познат и како Манастирот „Св. Богородица – Пречиста“ претставува духовен центар на Кичево и регионот.[1] Во минатото манастирот бил нарекуван Крнински Манастир, име кое и денес се употребува[2]. Сместен e планината Цоцан,...

Голем град – Преспанско езеро

Документарен филм  Голем град – Преспанско езеро   Голем Град е прогласен за строг природен резерват заради специфичните геоморфолошки карактеристики, карактеристичната флора и фауна и поради своето историско минато. Островот е долг 750 m,...