За нас

transparentno

Целата на овој сајт е да ги покаже убавините на нашата земја што ние лично ги имаме посетено фотографирано и снимено. Тоа на некој начин е поврзано со нашите корени, со посебен акцент на оние духовните. Пред да кажеме што предизвикува кај нас звукот на народниот инструмент, сакаме да истакнеме што предизвикува во нашето срце посетата на нашите духовни светилишта, исполнети со молитва, проткаени со подвигот на нашите предци, она што секој Mакедонец го чувствува при посетата на она со што Бог нѐ дарува: преубавите предели, планини, реки и езера… Едноставно не можеме да избегаме од тоа, од аманетот што ни го оставија нашите прадедовци, своето да го сочуваме, негуваме и да го оставиме на нашите наследници, но и да го споделиме со нашите ближни!

Македонија е прекрасна…. I love Macedonia…keep eXploring…

logo - Copy

macedonian_love_flag_wallpaper_macedonia_world_wallpaper_1440_900_widescreen_1750.jpg

DSC_7377~1

 Никола – eXploring.mk – организација, авантура, фотографија & видео

Во некои Авантури учествуваа и:

IMG_2839

Томе – човекот со кој супер поминуваме, ако не откаже во последен момент…

IMG_1024

Диме + и сајтов го правеше. 2011 се повлече од јавност…

IMG_4782

Виктор – социлогот кој ќе го промени светот

tase

Тасе – 2010 се повлече и во секој момент се очекува негово враќање

johan

Јохан –  секогаш неуморен

GOPR0118

Александра – бунтовник без причина

IMG_3971

Лектор Петар – човекот што го знае македонскиот јазик

30117_1328096840153_1927523_n

Брат Стефан – Мариовец

1795231_1374360589508826_1422364980_o~2

Данчо-човекот кој сака да избега од цивилизацијата

12548984_10205292670540496_6902591818947546608_n~2

Виктор-гурман човек, бордер, рибар, човекот што стално има нешто работа.

1463322_665496543483910_1188176702_n~2

Владо– оффроудџија

IMG_20151101_154451~2

Зоки-чиниш мечок е…

Screenshot_20160206-145813~4

Мечок– чиниш Зоки е…